Energieleveranciers vergelijken binnen 5 minuten

Wist je dat je nu al meer dan 23 energieleveranciers met elkaar kan vergelijken en dat al binnen 5 minuten? Je hoeft hiermee zelf geen vergelijking tussen tarieven, contracten en voorwaarden meer te maken en kun je direct beginnen met besparen. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Online energieleveranciers vergelijken

Je kunt online gebruik maken van verschillende vergelijkingssites die het werk al voor je uit handen hebben genomen. Je vult je recentelijke jaarverbruik in en je postcode en huisnummer. Hiermee gaat de energievergelijker aan de slag om alle tarieven en contracten voor je naast elkaar te zetten. Zodra dit gebeurt is, zie je de aanbiedingen gebaseerd op jouw jaarverbruik. Je weet dan direct hoeveel je per jaar moet betalen, mocht je overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Ook staan de voorwaarden van het contract en de andere vaste lasten hierbij vermeld. Zo weet je waar je aan toe bent.

Keuze maken

Wanneer je een keuze gaat maken, let dan vooral op de tarieven en de voorwaarden. Als de tarieven gunstig zijn en de voorwaarden geen rare zaken vertonen, dan is het de juiste keuze om over te stappen. Hiermee bespaar je soms wel tot €300,- per jaar en dat loont toch de moeite. Als je je keuze hebt gemaakt, kun je er voor kiezen om het zelf te regelen of gebruik te maken van een overstapservice waar je ook energieleverancier kunt vergelijken:  www.consumind.nl 

Overstappen

Wanneer je wilt gaan overstappen is het belangrijk dat je je gegevens juist invult, zodat niet straks de buurman jouw nieuwe contract ontvangt. Na al je gegevens ingevuld te hebben, kun je de aanvraag versturen en zit je in je veertiendagen wettelijke bedenktijd. In deze periode kun je nog kosteloos van het nieuwe contract afzien en beslissen om bij je oude energieleverancier te blijven. Na deze veertiendagen wettelijke bedenktijd zal de levering worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier. Je oude energieleverancier is inmiddels opgezegd en heeft alles overgedragen. Je zult dan ook binnen 6 weken de eindnota van de leverancier ontvangen en daarna is alles afgerond.

Start met energieleveranciers vergelijken en stap binnen 5 minuten over naar een nieuwe energieleverancier. Prettig geregeld!